PRO TV : Locul din Romania unde aveti la dispozitie atat muntele, cat si apa.



Atunci cand stai la o distanta considerabila de mare, dar vrei totusi sa te bucuri de apa si de soare, cauti alternative. A fost si cazul celor din vestul tarii care in aceste zile de vacanta s-au cazat in pensiunile de pe Clisura Dunarii. Preturile sunt decente, peisajul este incantator iar daca va plac specialitatile din peste atunci luati in calcul pe viitor si aceasta destinatie.

Avem si munte avem si apa. Cu asta se lauda cei care care se relaxeaza pe Clisura Dunarii. Este si cazul lui Felix, din Timisoara.
Felix Iacon, turist: "Iubesc apa, fac inot de mic si timisorean fiind este mai aproape. Si apa dulce si mi-am luat si un caiac pe care l-am testat si am si inotat un pic, apa este excelenta, este o apa usoara, a pluat mult in ultimul timp si se poate inota excelent"
Cristian Bitu, turist: "Te poti plimba cu barca, sunt obiective frumoase de vazut cum e Capul lui Decebal si Cazanele Mici si Cazanele Mari si binenteles te poti plimba cu schi nautic, colac, sofa.
Reporter: "Dumneavoastra ce ati ales astazi?"
Cristian Bitu: "Astazi am ales sa ii plimb pe copiii cu sofa si, mai incolo, ski nautic".
Multe dintre familiile care au copii, prefera defileul in fata litoralului pe care il considera mult prea zgomotos.
Rodica Cantar, turista: "Sunt si conditii unde sa putem sa stam si cu copiii, loc de joaca, loc unde sa luam masa, putem sa aducem o piscinuta unde sa stea copiii si nu e muzica tare cum e pe litoral unde se danseaza, e placut, e bine"
In zona sunt numeroase pensiuni care au camere cu vedere spectaculoasa. Costa intre 150 si 250 de lei pe noapte.
Trebuie sa stiti si ca mancarea cu specific pescaresc este nelipsita.
In aceste zile pensiunile de pe Clisura Dunarii au fost ocupate in proprtie de 90 la suta.
 Sursa : stirileprotv.ro
Cazanele sunt un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați. Au o lungime de circa 9 km. În unele locuri Dunărea se îngustează până la 230 m, îngreunând navigația. Fluviul este mărginit de pereți verticali, stâncoși. Adâncimi maxime de circa 75 m. În sectorul Cazanelor, viteza de scurgere a apei depășește 5 m/s.
Cazanele Mari au o lungime de aproximativ 4 km, încadrându-se între masivele Ciucarul Mare (pe teritoriul României) și Veliki Strbac (Serbia).
La baza peretelui de calcar ce flanchează această porțiune a Cazanelor Mari există două cavități: peșterile Gura Ponicovei și Veterani.
Cazanele Mici se întind pe o lungime de aproximativ 3 km, fiind poziționate între masivele Ciucarul Mic (România) și Mali Strbac (Serbia)
Cazanele Dunării și masivele Ciucarul Mare / Ciucarul Mic fac parte din Parcul Natural Porțile de Fier.
Aproape de golful Mraconia, se poate observa, săpat în stâncă, chipul lui Decebalstatuia lui Decebal având dimensiunile 55 m - înălțime și 25 m - lățime.









Comentarii