evz.ro : Clisura Dunării. Croziere în cel mai spectaculos defileu al fluviului


Dacă nu aţi avut timp să ajungeţi în Clisura Dunării, în minivacanţa de Rusalii, nu este timpul pierdut. Începând de sâmbătă nava “Baziaş 1” efectuează croaziere regulate pe cel mai spectaculos traseu al fluviului. 

Primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma, citat de Mediafax, a anunţat că primele curse regulate cu nava “Baziaş 1” sunt efectuate sâmbătă şi duminică, la ora 13.00 şi la ora 16.00.Plecarea cu vaporaşul se face din portul Moldova Veche, din judeţul Caraş-Severin.
“Din acest weekend începem croazierele regulate cu vaporaşul ”Baziaş 1” pe Dunăre. În afiş sunt toate datele necesare pentru cei care doresc să petreacă două ore minunate în zona unde Dunărea ne arată cele mai frumoase peisaje. Puterea de a promova Clisura Dunării din Banat si Moldova Nouă stă în noi toţi”, a anunţat primarul oraşului Moldova Nouă, pe contul său de Facebook.

Mihai Almăjan, administratorul navei “Baziaş 1”, a declarat, corespondentului Mediafax, că vaporul are o capacitate de 50 de locuri, iar plimbările pe Dunăre se realizează pe traseul Moldova Veche - Baba Kaja – Cetatea Golubăţ.
“Se pleacă de la Portul Moldova Veche şi se face turul insulei Ostrov. De obicei, se merge prima dată pe partea românească şi se întoarce pe partea sârbească, în funcţie de cum simt marinarii că este vremea. Urmează Podul de Fier – stânca Babacaia – Cetatea Golubăţ. Retur pe partea cealaltă a Ostrovului, unde este posibil să fie văzuţi caii sălbăticiţi. Nu putem acosta pe insulă, deocamdată, sperăm ca Primăria Moldova Nouă să achiziţioneze un ponton mai solid, să putem acosta şi acolo. Atunci se poate face şi o oprire de 30 de minute şi turiştii să viziteze insula Ostrov. Mai avem varianta către Baziaş - Delta Nerei, dar mai puţin am avut turişti interesaţi pentru zona respectivă”, a explicat Mihai Almăjan.
Durata unei plimbări depăşeşte două ore, iar preţul unui bilet este de 40 de lei pentru adulţi şi de 20 de lei pentru copii.

Administratorul navei ”Baziaş 1” spune că, din această vară, există şanse să fie organizate şi curse către Serbia, la Veliko Gradişte, costul biletului fiind de aproximativ 50 de lei. Turiştii se pot şi caza în Serbia, urmând să se întoarcă tot cu vaporaşul după o zi sau două.
“Vor urma curse către Veliko Gradişte, urmează să stabilim nişte zile în care putem să mergem şi să existe interes, încă lucrăm la documente. Biletul va fi aproximativ 50 de lei, pentru că avem în plus şi taxele lor portuare, care nu sunt mici. 70 de euro costă şase ore de stat acolo, plus căpitănia. Ajungem la 100 de euro o singură traversare”, a precizat Mihai Almăjan.








Comentarii