CLISURA DUNARII - Destinaţie pentru minivacanţa de Rusalii


Romania este o tara frumoasa care merita vizitata! Minivacanta de Rusalii este un moment foarte bun pentru a vizita frumusetile Romaniei. Una din ele se afla in Mehedinti. CLISURA DUNARII este cu siguranta una din cele mai frumoase locatii din Romania, vizitate anual de zeci de mii de turisti.

Zona turistica - DEFILEUL DUNARII dispune de foarte multe locuri de cazare, de la pensiuni la cabanute din lemn. Tot in Defileul Dunarii agrementul nautic este foarte practicat deoarece minunatul Defileul se poate observa si admira mult mai bine din barca sau vapor.

Pentru cei care doresc o experienta unica avem plimbari cu barca in Cazanele Dunarii : INFORMATII AICI :) 


#CazaneleDunarii : informatii
Pe vremuri, inainte ca Dunarea sa fie amenajata pentru traficul naval, la Cazane apa "bolborosea”, ca intr-un cazan. Stancile de pe fundul apei faceau traficul naval foarte dificil si il limitau foarte mult si ca tonaj. 
Aceasta portiune este impartita in Cazanele Mari (4 km lungime) si Cazanele Mici (5 km lungime), cea mai mica latime a Dunarii de pe parcursul Romaniei fiind la Cazanele Mici. Cu o latime a Dunarii de 180 de metri (inainte de a fi construit barajul de la Portile de Fier 1 era de 150 m) si malurile stancoase de origine calcaroasa, zona este de o frumusete deosebita. Calcarul de pe maluri a favorizat crearea pesterilor (Pestera Gura Ponicovei – aici s-au gasit schelete de oase de urs si de hiena de pestera – si Pestera Veterani sunt 2 exemple); clima care se apropie de cea mediteraneana lasa sa se dezvolte liliacul, artarul banatean si laleaua "cazanelor” in aceasta zona. Declarata monument unic al naturii în Europa, nu ai voie sa ratezi Cazanele daca esti in zona.
Totul se intampla in jurul comunei Dubova, care este intre cele doua Cazane (aproximativ 20 de km de Orsova).
Dealul ce ofera cel mai bun punct de belvedere asupra Cazanelor Mari este Ciucaru Mare (200 metri inaltime), pe care poti ajunge foarte usor din Dubova, iar Cazanele Mici se vad de pe Ciucaru Mic.


Statuia lui Decebal in stanca – cea mai mare statuie in stanca din Europa. Constructia a durat 10 ani si costurile au fost integral acoperite de Dragan. Textul de sub statuie lasa sa fie stiut acest lucru: “Decebalus Rex, Dragat fecit”. Este impresionant sa vezi o statuie de 40 de metri inaltime si 25 latime, chiar in vecinatatea golfului Mraconia.

Golful Mraconia se deschide chiar la Cazanele Mici, in dreptul statuii lui Decebal. Drumul de tara duce spre capatul golfului, unde veti gasi cateva case si pensiuni care beneficiaza de acel loc foarte frumos si ferit de trafic, de zgomot si de ochi curiosi. Apa destul de putin adanca il recomanda si pentru activitati acvatice.
Ne intoarcem la soseaua principala si continuand drumul cam 1km, in directia Moldova Noua, vom gasi pe marginea stanga a drumului Schitul Mraconia. El se afla in locul unde exista o veche manastire, datata din secolul XV. Abia la sfarsitul anilor 1990 a fost reconstruita, in momentul asta ea fiind functionala dar inca se fac lucrari la constructie.





Comentarii